Δραστηριότητες στη Φύση

Δραστηριοποιήσου στη φύση: Δες τη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλιώς!

Κράτηση online

Η περιοχή μας αν και παραθαλάσσιο μέρος μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μία περιήγηση σε κοντινές διαδρομές ή και το τελικό σημείο κατάλυσης μετά από ένα μεγάλο περιηγητικό ταξίδι λίγο πριν την πτήση για την επιστροφή στη χώρα του επισκέπτη. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά στοιχεία χρήσιμα στον επισκέπτη.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ:

Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται μπροστά σε ένα πεζόδρομο 6 km, που είναι κατάλληλα σημασμένος για πεζοπορία, τρέξιμο άλλά και ποδηλατοδρομία!

Μη διστάσετε να πάρετε το ποδήλατο μαζί σας στις διακοπές, θα απολαύσετε όμορφες διαδρομές που σας παραθέτουμε στους παρακάτω χάρτες. Επίσης το ξενοδοχείο μας διαθέτει και τη σήμανση Bike friendly hotel, που σημαίνει ότι παρέχουμε φιλικό περιβάλλον και διευκολήνσεις στον επισκέπτη που χρησιμοποιεί το ποδήλατό του κατά τη διαμονή του.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

1) Πεζόδρομος Περαίας: Διατηρήσου σε φόρμα και στις διακοπές, κάνοντας το πρωινό σου joking στον πεζόδρομο που περνάει μπροστά από το ξενοδοχείο μας δίπλα στη θάλασσα! Ανάπνευσε καθαρό αέρα και τη θαλασσινή αύρα, σε ένα πεζόδρομο 6 Km μέχρι τις παρυφές του ακρωτηρίου της Αγ. Τριάδας. Μπορείς αν θέλεις να συνεχίσεις ανεβαίνοντας από βατό δρόμο και να καταλήξεις επάνω στο Ακρωτήριο, όπου θα δεις μία εκπληκτική θέα του Θερμαικού κόλπου!
Στις μοναχικές παραλίες κάτω από το ακρωτήρι, αν κοιτάξεις καλά στα βράχια θα διακρίνεις απολιθώματα από οργανισμούς που έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος στην περιοχή! Επιβράβευσε τον εαυτό σου για την επιμονή σου στην εξερεύνηση, κάνοντας μία δροσιστική βουτιά στα πεντακάθαρα νερά των μικρών κόλπων και απόλαυσε την μοναχική γαλήνη της περιοχής! 

2) Φράγμα Θέρμης: Το φράγμα της Θέρμης είναι πόλος έλξης κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι. Οι επισκέπτες έρχονται στην περιοχή, για να δραπετεύσουν για λίγες ώρες από το περιβάλλον της πόλης, απολαμβάνοντας την ηρεμία του τοπίου. Η περιοχή αποτελείται από μια πευκόφυτη περιοχή με πεύκα και κυπαρίσσια. Η πρόσβαση γίνεται είναι μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου που ξεκινάει από το σημείο του χαμηλότερου φράγματος. Στην περιοχή υπάρχει μια υπαίθρια τραπεζαρία, καφετερία, παιδική χαρά, χώρος προβολής για την περιοχή και πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Προτεινόμενες δραστηριότητες είναι το περπάτημα, το τρέξιμο, το ποδήλατο, οι πικνίκ, η παρατήρηση και η φωτογράφηση της περιοχής, η ιππασία κλπ.

3) Καταφύγιο ΧΟΡΤΙΑΤΗ – μονοπάτια: Ο Χορτιάτης με την απαράμμιλη θέα στο Θερμαικό κόλπο, βρίσκεται σε απόσταση 30 λεπτών από τη Περαία και προσφέρει μία πληθώρα μονοπατιών για περπάτημα στο βουνό και στο δάσος, που σε μαγεύει!
https://el.wikiloc.com/diadromes/oreibasia/greece/central-macedonia/chortiatis

4) Μονοπάτια ΣΕΙΧ ΣΟΥ
Το Σειχ σου είναι το αστικό δάσος που περιβάλει την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι περίπατοι στα μονοπάτια του αποτελούν ευχάριστη έκπληξη για όσους το επιλέξουν. Από τη μία εγγύτητα του προορισμού και από την άλλη η θέα της Θεσσαλονίκης σε αποζημιώνει!
http://www.topoguide.gr/mountains/macedonia/hiking_on_seich_sou.php

ΙΠΠΑΣΙΑ

Η ιππασία είναι ένα από τα σπορ που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης της περιοχής, γιατί υπάρχουν διάφοροι σύλλογοι και ιππικοί όμιλοι πολύ κοντά στο ξενοδοχείο. Επίσης διοργανώνονται και πολλά τουρνουά και αγώνες στους ιππικούς ομίλους και το ξενοδοχείο μας προσφέρει προνομιακές τιμές και φιλοξενία στους συλλόγους που θα το επιλέξουν. Αν πάλι δεν έχετε καμία επαφή με την ιππασία, μπορείτε απλά να τη δοκιμάσετε απλά σαν εμπειρία!

Amea
Μέγεθος κειμένου
Κανονικό μέγεθος Μεσαίο μέγεθος Μεγάλο μέγεθος


Αποχρώσεις
Απόχρωση του γκρι Κανονική απόχρωση


Αντίθεση
Προεπιλογή Μαύρο - Άσπρο Κίτρινο - Μαύρο Μπλε - Κίτρινο


Κείμενο σε ομιλία