Μουσεία στην Περαία και Θεσσαλονίκη

H Θεσσαλονίκη διαθέτει μουσεία για κάθε ενδιαφέρον!

Κράτηση online

Στην ευρύτερη περιοχή της Περαίας υπάρχει το Noesis και το Κτήμα Γεροβασιλείου.

1) ΝΟΗΣΙΣ: μία μοναδική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους, να γνωρίσουν την επιστήμη και την τεχνολογία διασκεδάζωντας!

Το επιστημονικό κέντρο και μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης ΝΟΗΣΙΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα που προάγει την κατανόηση της Επιστήμης και της Τεχνολογίας από τον κόσμο με τρόπο τόσο εκπαιδευτικό όσο και ψυχαγωγικό και είναι ένα από τα κορυφαία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο κύριος στόχος του Κέντρου είναι η διάδοση των σύγχρονων επιστημονικών και τεχνολογικών γνώσεων και η διάδοσή τους στο κοινό μέσω εκθέσεων, ταινιών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων και διαλέξεων. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει την επιστημονική γνώση και να διασκεδάσει.
Για τις ώρες λειτουργίας του μουσείου επισκευτείτε τη σελίδα: https://www.noesis.edu.gr/

2) Kτήμα Γεροβασιλείου: το πρώτο σου υπέροχο βήμα στους δρόμους του κρασιού! 

Το κτήμα Γεροβασιλείου περιλαμβάνει ένα σύγχρονο οινοποιείο, την ιδιωτική συλλογή του ιδιοκτήτη και μερικά εκπληκτικά έργα τέχνης, και περιβάλλεται από έναν εντυπωσιακό αμπελώνα. Η επίσκεψη κρίνεται απαραίτητη για τους λάτρεις του κρασιού, όλους τους οινόφιλους και όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο του κρασιού και της αμπελοκαλλιέργειας γενικότερα. Οι επισκέψεις περιλαμβάνουν έναν σύντομο περίπατο γύρω από τον αμπελώνα, μια περιήγηση στις περιοχές παραγωγής κρασιού, εμφιάλωσης και γήρανσης, καθώς και το μουσείο Οίνου. Οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν τα κρασιά του κτήματος στις ειδικές αίθουσες γευσιγνωσίας, ενώ απολαμβάνουν μια καταπληκτική θέα στον αμπελώνα του κτήματος.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν συλλογές και εκθέματα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκευτείτε τη σελίδα: https://www.gerovassiliou.gr/

Μουσεία στη Θεσσαλονίκη
Η μακραίωνη ιστορία της Θεσσαλονίκης, πολιτιστική, αρχαιολογική και θρησκευτική, παρουσιάζεται στα 30 και πλέον μουσεία της. Κλείνουν μέσα τους την πορεία, εξέλιξη και δημιουργικότητα της πόλης. Από τα μουσεία που δεν πρέπει να παραλείψετε να δείτε είναι:

  • Ο Λευκός Πύργος
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Περαιτέρω, αν έχετε χρόνο και μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα μουσεία της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα: https://thessaloniki.travel/el/exerevnontas-tin-poli/texni-politismos/mouseiaAmea
Μέγεθος κειμένου
Κανονικό μέγεθος Μεσαίο μέγεθος Μεγάλο μέγεθος


Αποχρώσεις
Απόχρωση του γκρι Κανονική απόχρωση


Αντίθεση
Προεπιλογή Μαύρο - Άσπρο Κίτρινο - Μαύρο Μπλε - Κίτρινο


Κείμενο σε ομιλία